Mastic Horse Treatment

Mastic Horse Treatment 120 gram (kuur 4 weken)

36,95 €
TTC

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mastic Horse Treatment wordt aanbevolen bij paarden met symptomen van maagzweren en maag- en darmproblemen en helpt dit op een natuurlijke manier te verbeteren. Daarnaast ondersteunt het nog op veel meer fronten en het beste resultaat bereik je in combinatie met aangepaste voeding.

Mastic Horse Treatment wordt vervaardigd uit 100% Chios Masticha, de natuurlijke hars van Pistacia Lentiscus var. Chia in combinatie met het pre-bioticum Inuline. De Masticha hars is een antioxidant en heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. De werking en toepassing van Masticha is vastgelegd bij het European Medicines Agency van de Europese Unie.

Dosering bij symptomen:
Dag 1 t/m 5 : 3 gram standaard. 5-7 gram bij duidelijke symptomen.
Dag 6 t/m 28 : 3 gram

Meng met een kleine hoeveelheid droog voer 10- 15 minuten voor de reguliere voeding. Een periode van vier weken wordt aanbevolen.

Voor paarden in hoge stresssituaties met continu minder natuurlijke voeding zoals renpaarden in training en rondom wedstrijd is een dosering van 5-7 gram in plaats van de 3 gram aan te bevelen. Voor kleine pony’s en miniatuurpaarden en paardachtigen met een gewicht van minder dan 100 kg wordt een dosering van 2 gram per dag aanbevolen. Ga over tot de standaard 3 gram dosering als de eerste week geen verbetering wordt waargenomen.

Bewaarvoorschrift: Koel bewaren! In een warme omgeving wordt de hars kleverig en kan zich klontvorming ontwikkelen. Dit is eenvoudig op te lossen door de Mastic Horse enige tijd in de koelkast te zetten en daarna met een vorkje weer los te maken. Samenstelling: 60% Chios Masticha en 40% inuline.

Maatlepel: bij de bestelling wordt een maatlepel meegeleverd. 1 volle lepel met een klein bolletje is 3 gram.

Resultaten die in de praktijk zijn waargenomen

Verbetering van de kwaliteit en glans van de vacht
Meer ontspanning en rustiger temperament: paarden lijken meer tevreden zelfs speelser
Verandering in de lichaamsvorm en een meer ontspannen houding. Zelfs paarden die niet in training waren kregen een beter spiertonus.
Verbetering van de beweging en een regelmatiger hoefslijtage door meer ontspannen beweging.
Verbetering waar conventionele behandeling niet heeft geholpen.
Beter opname van voedingsstoffen en verminderde behoefte aan aanvulling met magnesium.
Verminderde weerstand tegen voeders die zout en/of magnesium bevatten.
Betere eetlust en zin in diervoeders waar er eerder terughoudendheid was. Een meer geregeld/ontspannen eetgedrag waarbij de paarden eerder voeding weigerden.

Mastic Horse Treatment is aanbevolen bij paarden met de volgende aandoeningen door behandelende artsen:
Aansingelen pijn, gapen, mager blijven, koliek, bij bit vastpakken, veel grove mest, druk pijn op de rug bij het zadel, gevoelige huid, cushing, ringwormen en zomereczeem.